Aktuellt
Om företaget
Dansundervisning
Kurser
Schema
Personal
Tävlingsdans
ZUMBA
Dansshow
Dansläger
Workshops
Länkar
Kontakt

Dansskolans danslärare & personal vårterminen 2015

Sofia Westlund Englund

Sofia
Ålder: 38 år
Familj: maken Ove 46 år och barnen Martin 15 år och Moa 12 år (samt katterna Max och Arabella samt jämthunden Wilda)

Jag driver sedan 1996, DansCenter Sofia Westlund, en dansskola med fyra inriktningar: Dansundervisning, Dansuppvisning, Träningsverksamhet och Tävlingsverksamhet.
1998 tog jag min examen som Danssporttränare, vilket innebar att mina danselever kunde få börja tävla samt att dansskolan fick arrangera tävlingar. Jag har under flera är suttit med i discosektionens styrelse - SDO, Sveriges Danspedagogers Organisation. Där arbetade jag med att utveckla discodansen i Sverige. Under de senaste åren har jag inte bara tränat svenska landslagsdansare utan också tränat och coachat många av de norska landslagsdansarna. Jag har även under några år varit ansvarig discotränare hos min vän och kollega Dermot Clemengers (jurymedlem i TV 4:s underhållningsprogram Lets Dance) dansskola i Örebro.

Jag har arbetat som danslärare i nästan 25 års tid och inspireras ständigt av nya träningsmetoder och dansstilar. Som alla danslärare har man sin unika stil - både pedagogiskt och koreografiskt..

På den lilla fritid som finns, så vill jag allra helst umgås med familj och vänner. Jag älskar att fiska i alla dess former och abborre och gös står högst på menyn. Kommer Du på besök en sommar så är det smörstekt abborre på knäckebröd med ett glas kall mjölk som gäller eller ugnsgratinerad gös med mycket lagrad ost och grädde samt nykokt färskpotatis. Andra stunder som jag njuter av livet är då jag får ta med mig familjen ut i skogen och plocka svamp. Jag älskar också att bjuda hem mina vänner där god mat och skratt står på menyn. Matlagning är ett stort intresse fast bara på amatörnivå.

Negativ egenskap: Jag är tyvärr väldigt långsint, och har svårt att glömma och förlåta personer som svikit mig. Är dessutom kontrollfreak och har svårt att släppa ifrån mig saker.
Positiv egenskap: Jag försöker att vara så rättvis som möjligt i alla beslut jag tar. Jag tycker jag är en person som kan stå för mina misstag och erkänner när jag har fel (inte för att det förekommer så ofta, ha, ha, ha)
Avskyr: Falska personer som inte kan stå för vad de säger och personer som försöker styra mig för egen vinning.
Vad säger mina vänner om mig: Att jag är en tidsoptimist och aldrig kan passa tider, jag är ett kontrollfreak som gör dom på nerverna och att jag är väldigt glömsk...

UTBILDNING:
Påbörjade min utbildning 1996 och tog 1998 min Danssporttränarexamen hos SDO - Sveriges Danspedagogers Organisation. Jag har utbildning för att både utbilda nya danslärare samt examinera blivande danslärare. Jag har domarlicens och får således döma på SDO-sanktionerade tävlingar.

2006 genomgick jag HLR-kurs (hjärt-lung-räddningskurs) Kursens innehåll: Teori på hur andning och cirkulationen fungerar, andningsorganen. Praktisk övning på docka, kompressioner och inblåsningar. Instruktör: Tommy Karlsson, Åmåls Räddningstjänst.

2014 genomgick jag HLR-kurs (hjärt-lung-räddningskurs) Kursens innehåll: Teori på hur andning och cirkulationen fungerar, andningsorganen. Praktisk övning på docka, kompressioner och inblåsningar. Instruktör: Maria Nykvist

Licensierad zumbainstruktör sedan oktober 2009. I zumba har jag licens för zumba fitness (2009), zumba toning (2011), zumba gold (2011) samt zumba sentao (2013). Har även genomgått zumba pro skill kurs samt zumba basic 1 och basic 2 samt är ZIN-medlem.

mobil: 073-097 78 81
e-post: sofia@danscenter.com


Ulla Larsson

Ulla
Ålder: 59 år
Familj: maken Dan 60 år. 4 barn, Jimmie 40 år, Thomas 36 år, Carolina 28 år och Emilia 24 år.
Dessutom 3 barnbarn, Bella 7 år,Joline 6 år ( Jimmies) och Tilde 1 år (Thomas). Samt min kära hund Minja som är av rasen Alaskan Malamute.

Jag år dansskolans alltiallo. Sköter om det mesta på kansliet såsom ta emot samtal och admininstrationen. Tar emot anmälningar till tävlingar och ser till att anmälningar görs till arrangören. Skickar påminnelser och info till våra elever osv,osv. Listan kan göras lång,men nöjer mig med detta;)
På fritiden tycker jag om att promenera med Minja i skog och mark, Umgås med mina barn och framförallt mina barnbarn. Världens 3 små underverk om jag får bestämma. Är mycket förtjust i att pyssla med blommor. Älskar perioden när man får plantera i blomlådor och krukor,fast jag är ingen trädgårdsmästare;). Räcker att gräsmattan är nyklippt, då är jag nöjd. Ett annat intresse är att läsa.

Negativ egenskap: Svårt för att säga "nej". Bryr mig "för mycket".
Positiv egenskap: Omtänksam, snäll
Avskyr: Sjukdomar! och folk som vänder kappan efter vinden.....
Vad säger mina vänner om mig:
"vad skulle vi göra utan dig?":)

UTBILDNING:
Barnskötare. Jobbat 25 år i Åmåls kommun,först som dagbarnvårdare och sen på Örnäs förskola,varav de sista 10 åren på en småbarnsavdelning. Därefter sade min kropp tack och adjö efter många många lyft av barn. Fick problem med nacke,rygg och armar så jag kunde inte fortsätta med det jag tyckte så mycket om att arbeta med. Kroppen har nu utvecklat detta till fibromyalgi,så jag tar en dag i taget. Gick sjukskriven i flera år tills jag fick möjligheten att arbeta i dansskolan. Mina båda flickor var med från dansskolans start nästan,så det föll sig naturligt att börja arbeta med det som år min andra stora passion i livet-dans!

mobil: 073-0977883
e-post: kansli@danscenter.com
eller: ulla_porath_larsson@hotmail.com


Manuela Francisco

Manuela
Ålder: 24 år
Familj: Mamma, Pappa, lillebror Sebastian och lillasyster Lova.

Jag började dansa på dansskolan när jag var ca 6 år. Jag har genom åren varit med om väldigt många roliga upplevelser. I många år var jag en discodansare. Jag tävlade i singel, par, show (singel & par), grupp och formation. Alltså allt man kan tävla i ;). Jag åkte på VM och EM i olika länder, som Polen, Tyskland, Slovakien, Norge. Jag kom på en delad 17:e plats som bäst i singel.

2007 fick Sofia jobbet som koreograf på TUR-mässan i Göteborg. Då fick jag, Emilia Larsson och Alexander Larsson chansen att vara bakgrundsdansare till artisterna Nanne Grönvall, Andreas Johnson, Sarah Dawn Finer och Janne Åström. Det är ett minne som jag aldrig kommer att glömma..

Jag började jobba som dansinstruktör år 2004 och undervisade då i disco. Men de senaste åren har jag haft showgrupper och tycker att det är jätteroligt! =)

Negativ egenskap: Långsint och lättirriterad.
Positiv egenskap: Bra på att passa tider och gör alltid saker noggrannt och i god tid.
Avskyr: Falska människor.
Vad säger mina vänner om mig:
Bra på att lyssna och ställer alltid upp när jag kan.

UTBILDNING:
2004 gick jag en danslärarutbildning på dansskolan.

2006 genomgick jag HLR-kurs (hjärt-lung-räddningskurs) Kursens innehåll: Teori på hur andning och cirkulationen fungerar, andningsorganen. Praktisk övning på docka, kompressioner och inblåsningar. Instruktör: Tommy Karlsson, Åmåls Räddningstjänst.

mobil: 073-0897726
e-post: manuela@danscenter.comAmanda Karlsson

Amanda
Ålder: 17 år
Familj: Mamma Pernilla, Pappa Patrik, småbröderna Casper och Hugo och pojkvännen Jesper.

Jag föddes den 5 april 1996, och började dansa på dansskolan när jag var 3 år gammal. Jag har dansat alla möjliga olika stilar under mina är som dansare, men fokuserar främst på disco. Jag tävlar i den högsta klassen i Sverige som kallas Champion. Mitt allra första VM var i Tjeckien 2008, då jag var 12 år gammal. Jag tävlade då tillsammans med formationen Victory, och den gamla discogruppen FloorSisters. Med den gruppen tävlade jag även på VM 2009, och vi tog oss till en semifinal. Hösten 2010 gick jag upp i tävlingsklassen superstar 12-15 år, och på SM 2011 fick jag en fin 2:a plats i samma klass. Jag blev även uttagen till Svenska landslaget i singeldisco, och fick representera Sverige på både EM i Polen och på VM i Tyskland. År 2012 tävlade jag på World Cup i Tjeckien, och hamnade på en 7:e plats. Jag tävlar även grupp tillsammans med DelusiOn.

På fritiden när jag inte tränar brukar jag oftast plugga, vara med min pojkvän och bara ta det lugnt :) Jag gör första året på Karlberg och läser naturvetenskap, vilket är kämpigt men väldigt kul :) Min favoritmat är chiliconcarne, och det kan jag äta mängder av!

Negativ egenskap:Blir väldigt lätt stressad.
Positiv egenskap: Jag är snäll och ambitiös :)
Avskyr: Ketchup och människor som inte håller sina löften.
Vad säger mina vänner om mig:
Att jag är snäll och rolig

UTBILDNING:
Jag blev färdig examinerad danslärare 2012, och har därmed rätt att hålla privatlektioner och andra disco-lektioner.

mobil: 073-9310465
e-post: amanda@danscenter.comMoa Andersson

Moa
Ålder: 13 år
Familj: Mamma Annalena, Pappa Mikael och lillasyster Alva samt katterna Zoe och Tossan.

Jag är född den 15 april 2000 och började dansa på DansCenter Sofia Westlund när jag var 5 år och har dansat där sedan dess. När jag var 9 år började jag tävla i bronsklass som nybörjare och idag tävlar jag i högsta klassen Champion 12-15 år. Jag har också deltagit på flera EM och VM. Mitt allra första EM var i Polen 2011 då jag var 11 år gammal och mitt första VM var i Tyskland samma år. På dessa tävlingar representerade jag Sverige i singel. Jag dansar också grupp med Discolicious. Vi har tävlat tillsammans sedan 2011 och har redan hunnit bli svenska mästare i 12-15 klassen och en andra plats i 16+ klassen är 2013. År 2012 kom vi också på en fin 4:e plats på VM. Under åren 2011-2013 har jag representerat Sverige i singel, par och grupp. Jag dansar även par med Elvira Martinsson Björk. Vi blev svenska juniormästare 2013 och 2012 så kom vi på en 2:a plats på World Cup i Polen.

På fritiden när jag inte trönar så pluggar jag och umgås med vänner och familj. Jag älskar mat speciellt med mycket vitlök. ;)

Negativ egenskap: Jag är morgontrött.
Positiv egenskap: Jag tycker att jag är omtänksam, noggrann och engagerad.
Avskyr: Orättvisor, folk som mobbar och inte håller sina löften.
Vad säger mina vänner om mig:
Förhoppningsvis att jag är en bra kompis som är snäll och omtänksam.

UTBILDNING:
Danslärarutbildning 2012

mobil: 072-5422590
e-post: moa@danscenter.comIda Johansson

Ida
Ålder: 15 år
Familj: Pappa Peter, Mamma Camilla, Lillebror Albin, lillasyster Agnes och samt min katt Nisse.

Jag har dansat sedan jag var 3 år och började tävla i disco när jag var runt 9 år och håller fortfarande på Jag tävlar i singel, par och grupp. Jag har varit med på ett EM och VM med gruppen Discolicious. EM i Danmark (sommaren 2012) då vi kom 16:e och VM i Polen (vintern 2012) då vi kom 4. Den första gruppen jag var med i hette Pink Ladies, men lades ner för länge sedan.

På min fritid gillar jag att ta det lugnt och mysa men även hård träning finns på schemat! Att komma till danslokalen är som att komma till himmelriket, helt underbart helt enkelt med vänner, goa föräldrar, danslärare och såklart mycket dans! Så ofta jag kan tillbringar jag även stunder med mina fantastiska vänner med tjejkvällar med film och popcorn. Jag står gärna framför spegeln i hallen och gör några dance moves!

Negativ egenskap: Kan inte sitta still.
Positiv egenskap: Ambitiös och förlåtande.
Avskyr: När någon bestämmer hur en person är genom utseendet och skräck filmer (dock kollar jag på dem i alla fall, haha) .
Vad säger mina vänner om mig:
Snäll, rolig, hjälpsam, tröstande, ärlig, glömsk och sprallig

UTBILDNING:
Barndans utbildad år 2013.

mobil: 076-8270730
e-post: Ida@danscenter.com