Aktuellt
Om företaget
Dansundervisning
Kurser
Schema
Danslärare
Tävlingsdans
ZUMBA
IMPULZ
Dansshow
Dansläger
Workshops
Länkar
Kontakt


1.Vad är impulz?
Träningsformen impulz är ett samlingsnamn för flera olika träningsstilar så som zumba, box it, aerobics, step up, yoga, pilates, tabata, military fitness, cirkelträning m.m. Ibland kan vi arbeta med lättare vikter så som en vattenfylld PET-flaska el gummiband. Ev material vi kommer att arbeta med finns på plats. På en del pass kommer ledaren att delta aktivt själv, så som på t.ex. zumba, aerobics, step up etc. Men på en del pass kommer ledaren att instruera övningarna själv - el med hjälp av en deltagare el assistent - och kommer under själva övningarna att peppa sköta musiken, ta tid samt peppa och observera deltagarna, så att övningarna inte utförs på ett skadligt sätt. Vi tycker att vi får en nära kontakt med våra deltagare, vilket gör att vi snabbt kan se deltagarnas behov, och kan därigenom anpassa många av våra impulzpass så att deltagarna får ut mesta möjliga av träningen.

2. Vilka deltar på ett impulzpass?
Vi har haft deltagare från 10-60 år - tränade som otränade - alla kan delta på ett impulzpass. Varje deltagare gör efter sin egen förmåga. Har man en skada el av annan anledning inte kan utföra en övning kan man välja att göra en övning som man klarar av - ledaren finns till hjälp om så behövs. Det är viktigt att anpassa träningen efter kroppens förmåga, så Du inte skadar Dig.

3. Hur vet man vilket pass som kommer att hållas?
Vi har en facebooksida (Zumba & Impulz) där vi berättar om kommande pass, där kan Du se vilket pass som erbjuds för dagen… Vi tycker att det blir mycket roligare om träningen blir varierad. Gemensamt för alla pass är att de är svettiga ;) Ett impulzpass är inte det andra likt - därför rekommenderar vi Dig att delta på 2-3 impulzpass, så att Du prova på några av de olika träningsformerna vi erbjuder. Har man t.ex. lite sämre koordinationsförmåga så kanske man inte älskar aerobicspasset, men man kanske gillar tabatapasset osv.

4. Vad har man för kläder?
Vi rekommenderar att deltagarna har oömma kläder som man trivs i och att det är lätt att röra sig i. Det kommer att bli svettigt, så ta inte för tjocka kläder på Dig.

5. Hur är det med skor?
Vanliga träningsskor fungerar alldeles utmärkt.

6. Behöver jag ha med något särskilt på impulzpassen?
Vi rekommenderar att Du tar med Dig ett liggunderlag/handduk. Vissa pass innehåller golvmoment och då kan det vara skönt att sitta el ligga lite mjukare. Vi rekommenderar också att Du har vattenflaskan med Dig.

7. Nytt för i år är att alla som kan uppvisa ett giltigt zumbakort kan delta på våra impulzpass för endast 20 kr.
Har Du inget zumbakort betalar Du drop-in-pris på impulzen: 40 kr/vuxen och 20 kr/ungdom.

8. Behöver jag alltså inget kort för att delta på impulzen?
Nej det behövs inte. Du betalar per pass.

9. Krävs det någon föranmälning för att delta?
Nej det behövs inte MEN de deltagare som har zumbakort har alltid företräde ifall passet blir fullsatt.

10. Jag känner mig fortfarande osäker på om jag vågar delta på ett impulzpass. Var kan jag få mer info och svar på mina övriga frågor?


Kontakta Sofia på 073-097 78 81 el maila till sofia@danscenter.com så hjälper hon Dig vidare.

HOPPAS VI KOMMER ATT FÅ SVETTAS MED DIG UNDER KOMMANDE IMPULZ-SÄSONG/Ledarna